6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU

(“KVKK”) UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA

6698 SAYILI KANUN UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİNİZİN KORUNMASI HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

Biz, IKARUS İnsan Kaynakları ve Yazılım Hizmetleri A.Ş olarak (“Şirket”) olarak; hangi kişisel verilerinizi ne amaçlarla işleyeceğimizi size anlatabilmek için bu Aydınlatma Metni’ni hazırladık. Aşağıda belirttiğimiz ve tarafımıza sağladığınız kişisel verilerinizin her koşulda;

  • duruma göre aşağıda belirtilen şekillerde elde ettiğimiz kişisel verilerinizin,
  • hukuki ilişkilerimiz kapsamında,
  • işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde,
  • tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak,
  • kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVKK’nın öngördüğü şartlarda, yurtiçinde üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVKK’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

 

HANGİ KİŞİSEL VERİLERİNİZİ İŞLİYORUZ?

İş arayan, kariyer platformumuzu kendini geliştirmek amacı ile takip eden, referans ve/veya direkt satış aracılığı ile ulaştığımız üyelerimiz ile kurumlarında çalıştırmak üzere yetkin adaylar arayan işveren üyelerimizi aynı platformda buluşturuyoruz. Kullanıcılarımızın mobil uygulama ve/veya referans ve/veya direkt satış aracılığı ile ulaşan link (https://www.talent.ikarushr.com/) üzerinden doldurduğu anket sonuçları ve CV içeriğinde yer alan verileri 30’un üzerinde değerlendirme kriteri eşliğinde makine öğrenmesi algoritmaları ile özgeçmiş skorlama ve doğrulamalar ile en doğru adayı en doğru işveren üyelerimizle buluşturmayı, istihdamda yeteneklere daha hızlı ulaşmayı amaçlıyoruz. Şirket olarak bu amaçları gerçekleştirebilmek, bazı araştırmalar ve pazarlama faaliyetleri yaparak tüm üyelerimize daha iyi hizmet verebilmek için zaman zaman kişisel verilerinizi işleyebilmekteyiz.

Tarafımızca, bizimle özgeçmişinizi ileterek veya platforma veri girerek paylaşmanız veya gerekli olması halinde, işlemeye konu olabilecek kişisel verileriniz aşağıdaki gibidir:

 

Kimlik Verisi

Adınız, soyadınız, T.C. Kimlik numaranız, doğum tarihiniz ve yeriniz, cinsiyetiniz, medeni durumunuz, milliyetiniz

İletişim Verisi

E-posta adresiniz, adresiniz, yaşadığınız il/ilçe, ev – iş ve/veya cep telefon numaranız

Özel Nitelikli Kişisel Veri

Özgeçmişte yer vermeniz halinde dernek, vakıf, sendika, siyasi parti üyeliklerine ait bilgiler, dini veya felsefi görüşünüze, etnik kökeninize ve ırkınıza ait veya o konuda kanaat oluşturabilecek bilgiler, sağlığınıza ilişkin bilgiler veya özel nitelikli kişisel verileriniz

Eğitim Verisi

Öğrenim durumu, sertifika ve diploma bilgileri, uzmanlık bilgisi, yabancı dil bilgileri, eğitim ve beceriler, katıldığınız seminer ve kurslar, bilgisayar bilgisi

İş Deneyimi Verisi

Toplam tecrübe, çalışma durumu, unvanı, iş deneyimleri (firma isimleri, çalışmış olduğu dönemler, projeler, iş tanımı)

Yetkinlikler

Yüklemiş olduğu özgeçmiş içerisinde bulunan kişisel ve/veya teknik yetkinlikler, çalıştığı projeler,

IT ve/veya tüm diğer sektörlerde gerçekleştirmiş olduğu tüm profesyonel bilgiler

Görsel Veri

Gerçek kişiye ait fotoğraf

Web sitesi/Uygulama Kullanım Verileri

Üye olduğu tarih, siteye/uygulamaya login olma sıklığı/zamanları, ios/android/mobil site/web site kullanıcısı, CV güncelleme tarihi, iş arama modülü için kayıtlı kriterleri, Mülakat soruları incelemeleri ve simülasyon katılımları, Uygulama içerisinde puanlamaya konu olan veriler için (CV Yükleme, Enneagram detaylı rapor, CV skoru, özgeçmişin işveren üyeler tarafından görüntülenme sayısı, mülakat simülasyon puanları, uygulama kullanım sıklık puanları … gibi) aldığı puanlar, son login tarihi, ilk üyelik tarihi, uygulama silindi (evet/hayır), uygulama içinde kullandığı/giriş yaptığı modüller, en çok arama yaptığı ve/veya kullandığı modüller, uygulamaların kullanılışı bilgisi (uygulama içerisinde yapılan her hareket ve seçim)

Diğer

Sürücü belgesi verileri, yetkinlikleri, hobisi, maaş beklentisi, askerlik durumu, referans bilgileri (referans kişisinin adı soyadı, unvanı, işyeri, telefonu, e-postası) ve varsa CV olarak eklediği her türlü word, excel, sunum dosyaları, Profil ID, Login ID, IP adresi, log kayıtları, İşveren Müşteriler’in adaylardan talep edebileceği ek bilgiler

Söz konusu verileriniz, istihdam aracılığı faaliyetimizin ifası dolayısıyla bağlı bulunduğumuz yasal mevzuat gereği sisteme kullanıcı adı ve şifrenizle eriştiğiniz en son tarihten itibaren beş (5) yıl sistemlerimizde saklanacaktır.

Sistemlerimize özgeçmiş yüklemeniz esnasında size sorulmayan engelilik durumu bilgisi, sağlık verisi olması dolayısıyla özel nitelikli kişisel veridir. Özgeçmişiniz tamamen kendi iradeniz ile pdf ve/veya Word formatında platformumuza dolduracağınız anket soruları ile beraber yükleneceği için özgeçmiş için zorunlu veriler haricinde işlenmesini istemeyeceğiniz bilgilerinizi bu dosyada bulundurmamanızı öneririz.

Belirttiğimiz gibi; CV nizi alırken doldurduğunuz anket ve özgeçmişiniz içerisindeki kişisel verilerinizi de kaydetmek suretiyle işlemekteyiz. Bu kapsamda, KVKK izni vermeyi tercih etmediğiniz durumda, manuel olarak doldurulan alanlara kişisel bilgilerinizi girmemenizi öneririz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NE ŞEKİLDE VE HANGİ SEBEPLERLE TOPLUYORUZ?

Şirket olarak hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, aramızdaki istihdam hizmeti sözleşmesinin, Şirket’lerin yetenek havuzları içerisinden sizleri görüntüleyebilmesini istiyorsanız aramızda kurulabilecek iş akdinin ifası ve Şirket’in meşru menfaati gereği sizden talep ettiğimiz kişisel verilerinizi, sizin bize fiziksel veya elektronik ortamda iletmeniz, platformlarımıza bilgi, dosya ve görüntü girişi yapmanız ve internet ortamına 3. Kişilerin ulaşımına açık bilgi kaydetmeniz suretiyle topluyoruz.

Şirket’in size destek sağlayarak müşteri memnuniyeti arttırmaya yönelik meşru menfaati gereği ilettiğiniz epostalar/uygulama içi yorumlar ile elde ettiğimiz kayıtları posta kutusu/uygulama sunucusu market aracılığıyla topluyoruz.

Şirket’in platformunu geliştirmeye ve daha efektif hale getirmeye yönelik meşru menfaati gereği Çerez Politikamızda da detayları belirtildiği üzere web sitemizde kullanılan çerezler vasıtasıyla kişisel verilerinizi elektronik olarak topluyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ HANGİ AMAÇLARLA İŞLİYORUZ?

Yukarıda belirttiğimiz kişisel verileriniz, size verdiğimiz istihdam hizmetine ilişkin bu Hizmet Sözleşmesi’nin ifası için aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

  • İşveren üyelerimizin en doğru yeteneklere ulaşmasını, istihdam süreçlerini hızlandırmak
  • İşe alımdaki tüm sürecinize destek vermek, kariyer yolunuzda önemli olan verileri sizlerle paylaşmak
  • Sizi iş dünyasına hazırlamak ve işverenler ile buluşturmak, İşveren Müşterilerimize de doğru adaya ulaşabilmeleri amacıyla paylaştığınız kişisel verilerinizden yararlanarak özgeçmişlerinize “yetkinlik skorları” kazandırıp İşveren Müşterilerin aramaları ile birebir örtüşen eşleştirmeleri yapmak
  • Özgeçmişinizin bütün işverenlere görünebilmesini sağlamak ve yetkin aday bulmak için arama yaparak size ulaşmak isteyen İşveren Müşteriye aktarmak
  • Sizden gelen mailleri/uygulama içi yorumları karşılamak ve destek ihtiyaçlarınıza cevap vermek
  • Verdiğimiz hizmetlere ilişkin bir şikâyet olduğu takdirde söz konusu şikâyeti sonuçlandırmak
  • Talebiniz doğrultusunda ve/veya sosyal medyada yer alan şikayetlerin, tarafımıza üst mercilerce (Türkiye Cumhuriyeti ve/veya hizmetimizi kullanan üyemizin tabi olduğu ülke kanun / yasaları gereğince tüm teşkilatlardan) gelen şikayet olması halinde Wing platform ve/veya (https://www.talent.ikarushr.com/) websitesi üzerinden yönlendirdiğiniz veri ve hesabınızı incelemek
  • Bütçe yönetimi ve raporlama yapmak

Size verdiğimiz hizmeti en iyi şekilde yerine getirebilmek için sürekli gelişmeye ve ilerlemeye gayret ediyoruz. Bunun için, kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde işleyebilmekteyiz:

  • Piyasa yorumlama, satış, pazarlama analizleri, yönetimsel analizler, finansman planlaması yapmak, site / mobil uygulama kullanımını yorumlamak
  • Size verdiğimiz hizmetin kalitesini arttırmak ve kalite kontrolünü sağlamak
  • Sektör içi trendleri takip edebilmek ve uygulama içi tüm modüller hakkında sizleri bilgilendirmek, iş arama süreçlerinize destek olmak adına toplu e-posta ve SMS göndermek
  • Güncel ve Ar-Ge aşamasındaki uygulamalarımızı geliştirmek ve yönetimi sürecinde ürünü pazarlamak
  • Şirket içerisinde kullanılan yazılımları iç ve dış kaynak kullanarak geliştirmek
  • Verdiğimiz hizmet platformlarına girmek üzere oluşturduğunuz / izin verdiğiniz hesap bilgilerinizle giriş yapabilmeniz
  • Yalnız gerekli olduğunda, yurt içindeki ve yurt dışındaki işveren müşterilerimize destek vermek
  • İşveren Müşterilerimiz için hizmet satışını artırmak, pazarlama, müşteri memnuniyet analizinin yapılmasını sağlamak

Şirket’in; size, vermiş olduğunuz kişisel veriler sayesinde ulaşması ve işe başlamak konusunda anlaşmanız halinde Şirket ile aranızda kurulacak aday – çalışan adayı – işveren adayı hukuki ilişkisi çerçevesinde iş sözleşmesinin kurulması için gerekli olması nedeniyle değerlendirme için aşağıdaki amaçlarla verilerinizi işleyebiliyoruz:

  • Yeni eleman istihdam edilmesi, adayları inceleme ve istihdam edilecek yeni adayın tespit edilmesi
  • Özgeçmişiniz kapsamında İşveren Müşterimiz tarafından alınan notların, ilgili İşveren Müşterinin yöneticileri ile adayın daha iyi anlaşılabilmesi ve tanınabilmesi için paylaşılması
  • Özgeçmişinizde yer verdiğiniz referans kişileriyle verilerin teyit edilmesi
  • Pozisyonla ne kadar örtüştüğünüzün makine öğrenmesi algoritmaları eşliğinde doğrulanması ve ileriye dönük teyit için özgeçmiş bilgilerinizin kaydedilmesi

Son olarak, hukuka ve usule uygun savcılık talepleri ve mahkeme kararları gibi hukuki talepler aracılığıyla tarafımızdan kişisel verilerinizin paylaşılması istendiğinde ve mevzuatta düzenlenmiş yasal bildirimler gereği kişisel verilerinizi paylaşma yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Ayrıca kişisel verileriniz bizim de taraf olduğumuz bir uyuşmazlığa konu olduğu takdirde savunma hakkımızı kullanabilmemiz için gerekli olan avukat, bilirkişi, mahkeme gibi mecralarla ve kişilerle kişisel verilerinizi paylaşmamız gerekebilir. Bu hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek ve savunma hakkımızı kullanabilmek amacıyla kişisel verilerinizi “Kanunların belirlediği süreler kapsamında” kayıt altına alıyor ve işleyebiliyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NERELERE AKTARIYORUZ?

Size verdiğimiz hizmeti en iyi şekilde yerine getirebilmek için sürekli gelişmeye ve ilerlemeye gayret ediyoruz. Bunun için kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde yurt içindeki ve yurt dışındaki üçüncü kişilere aktarabilmekteyiz:

  • Kampanyalarımızdan ve promosyonlarımızdan haberdar olmayı tercih etmeniz halinde size toplu e- posta gönderebilmek amacıyla iletişim bilgilerinizi içeren kişisel verilerinizi yurt içinde ve yurt dışında anlaşmalı olduğumuz ilgili hizmeti veren tedarikçilere aktarıyoruz.
  • Çerez Politikası çerçevesinde toplanan kişisel verileriniz, size ve diğer üye ve müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için topladığımız site içerisindeki kullanıcı hareketi verileri (nereye tıklandı, ne kadar kalındı vs. gibi), bu gibi analizler yaparak iş geliştirme sağlayan şirketlere
  • İşverenlerin işe alım süreçlerini yürütmek için üçüncü kişi tedarikçilerle anlaşması halinde (İK firmaları, danışmanlar vb.), özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere ilgili kişisel verilerinizi söz konusu tedarikçilere aktarılabilmektedir.
  • Kişisel verilerinizi Google Analytics, Firebase, Amazon Web Services, Apple Connect gibi birlikte çalıştığımız firmalara; satış, pazarlama, yedekleme, veri işleme ve raporlama gibi faaliyetler için aktarabiliyoruz.

Yukarıda belirttiğimiz kişisel verileriniz, size verdiğimiz istihdam hizmetine ilişkin bu Hizmet Sözleşmesi’nin ifası için aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

  • Size kariyer planlarınıza destek olabilmek,
  • İş hayatında çalışan profesyonel ve/veya yeni mezun olarak mülakatlara hazırlanmanızı sağlayabilmek,
  • Yeni trendleri takip ederken gelişiminizi takip edebilmek,
  • Kurumlarla olan istihdam amaçlı iletişimlerinizi hızlandırabilmek adına özgeçmişinizde yer alan özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere algoritmalarımızın CV skorlama ve kullanıcı hareketlerine istinaden puanlama verileri ile beraber yer alan kişisel verilerinizi Wing mobil uygulama profil ayarları kısmındaki CV görünürlük ayarlarında yaptığınız tercih doğrultusunda yurt içi ve/veya yurt dışı merkezli işveren(ler)e, üyemiz işverenlere ve şirketleri altında açtıkları kullanıcı hesaplarına aktarabiliyoruz,
  • Kişisel verileriniz, Platformumuzu ziyaret edenler / test amaçlı kullanan İşverenler tarafından görüntülenebiliyor.
  • Ayrıca CV nizin görünürlük seçeneğine göre özgeçmişinize erişen kişiler özgeçmişinizi
  • Platform haricinde görüşmelere başladıktan sonra aktarılan normal ve/veya özel nitelikli kişisel verileri ile ilgili her türlü sorumluluk işveren müşteriye geçmektedir. Şirket’in aday tarafından aktarılan bilgilerle ilgili herhangi bir yükümlülüğü ve/veya müdahale hakkı yoktur. Aynı şekilde herhangi bir tarihte görüştüğünüz işveren müşteriye aktarılan normal ve/veya özel nitelikli kişisel verilerinin silinmesini, yok edilmesini ve/veya anonim hale getirilmesini isterseniz bu talebinizi doğrudan görüştüğünüz firmaya iletmeniz gerekir. Şirket’in bu hususlarda sorumluluğu veya yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Şirketimize çalışan adayı olarak başvurduğunuz ve/veya platformumuza üye bir işverenimiz ile tanışma/görüşme sürecine girdiğiniz takdirde referans olarak gösterdiğiniz kişilerle teyitleşmek amacıyla söz konusu kişilerle bilgileriniz paylaşılabilmektedir.

Ayrıca savunma hakkımızı kullanabilmek amacıyla özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere bütün kişisel verilerinizi avukatlarımıza veya hukuki danışmanlarımıza aktarabiliriz ve bize kişisel verilerinizin aktarılmasına ilişkin usulüne uygun yasal bir talep geldiği takdirde özel nitelikli kişisel verileriniz de dahil olmak üzere bütün kişisel verilerinizi aktarabiliriz.

HAKLARINIZ

KVKK’nın 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili; Şirket’in hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğini öğrenmek, eğer işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek, Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenmek,

Kişisel verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığı ve kimlere  aktarıldığını öğrenmek haklarına sahipsiniz.

 

Ayrıca, Şirket’ten yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve verilerinin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep etme hakkınız vardır.

Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde verilerinizin imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) Şirketten talep edebilirsiniz. Aynı zamanda verilerin aktarıldığı veya aktarılabileceği 3. kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz. Ancak imha talebinizi değerlendirerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre tarafımızca değerlendirilecektir. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz.

Münhasıran bir otomatik sistem kullanılarak oluşturulmuş kişisel veri analizinizin sonuçlarına bu sonuçlar çıkarlarınıza aykırıysa itiraz edebilirsiniz.

 

Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

 

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.

Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu Şirketin internet adresinde bulunan başvuru formunu doldurarak, yazılı olarak ya da bize daha önce bildirdiğiniz ve kayıtlarımızda yer alan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle Şirketimize elden teslim etmeniz gerekmektedir. Şirket tarafından talebinizin mahiyetine ve başvuru yönteminize göre Şirket tarafından başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek amacıyla ek doğrulamalar (kayıtlı telefonunuza mesaj gönderilmesi, aranmanız gibi) istenebilir. Örneğin Şirkette kayıtlı olan e-posta adresiniz aracılığıyla başvuru yapmanız halinde Şirkette kayıtlı başka bir iletişim yöntemini kullanarak size ulaşabilir ve başvurunun size ait olup olmadığının teyidini isteyebiliriz.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Ikarus İnsan Kaynakları ve Yazılım Hizmetleri A.Ş.
Mersis No:
İletişim Linki: http://ikarushr.com/
Adres: Hasanpaşa Mh. Nabizade Sk. No:82/1 Kadıköy / İstanbul

 

ÇEREZ POLİTİKASI

Ikarus    İnsan    Kaynakları    ve    Yazılım    Hizmetleri    Anonim     Şirketi     (“Şirket”)     olarak     sahip olduğumuz http://www.ikarushr.com, https://wingportal.ikarushr.com, https://www.talent.ikarushr.com/ web sitemiz (“Web Sitesi”) ziyaretçilerinin ve/veya App Store ve Google Play de yayınlanan uygulamamız Wing’in (“Mobil Uygulama”) kullanıcılarının gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktayız. Bu Çerez Kullanımı Politikası (“Çerez Politikası”), belirtilen platformlardaki ziyaretçilerimize ve kullanıcılarımıza hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını açıklamaktadır. Üyelik / referans aracılığı ile sisteme giriş işlemlerinizin onaylarınız eşliğinde tamamlanarak özgeçmişi yüklenen aday olmanız halinde kişisel verilerinizin işlenmesine dair detaylı bilgilere Aydınlatma Metni’nde ulaşabilirsiniz.

 

Bu Politika, Web Sitesi/Mobil Uygulamaya ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde bağlandığınıza bağlı olmaksızın uygulanmaktadır. Dolayısıyla bu Politika’yı dikkatlice okuyup ileride inceleyebilmeniz açısından bir kopyasını almanızı tavsiye ederiz.

 

I. Reşit Olmayanlar

18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin refakati altında ziyaret etmeniz gerekmektedir. Ebeveynlerinizin refakati olmadan bu Web Sitesi’ni kullanmamanız ve hiçbir kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

 

II. Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır. Bu dosyada Web Sitesi gezintinize ait bilgiler saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir. Çerezler ayrıca Web Sitesi’nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için kullanılmaktadır.

Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;

 

  • Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
  • Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin bilgilerin toplanması,
  • Şirket’in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşme bazlı yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyması,

III. Çerezlerle Hangi Tür Verilerinizi İşliyoruz?

Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Web Sitesi’ne eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Web Sitesi’nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

 

IV. Hangi Tür Çerezleri Hangi Şekillerde Kullanıyoruz?

Web Sitesi’nde farklı türlerde çerezler kullanmaktayız. Bunlar Web Sitesi’nin çalışmasını sağlamak için kullanılması zorunlu olan çerezler, işlev çerezleri, analiz/performans çerezleri ve hedefleme/reklam çerezleridir.

 

KULLANIM BAKIMINDAN ÇEREZ TÜRLERİ:

  • Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu çerezler, Web Sitesi’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.
  • İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını
  • Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi’nin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkilişime geçerek Web Sitesi’ni geliştirebilmemizi sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını
  • Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.


SAKLANDIĞI SÜRE BAKIMINDAN ÇEREZ TÜRLERİ:

  • Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kişinin bilgisayarında belirli bir tarihe veya kullanıcı tarafından silinene kadar varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu çerezler, çoğunlukla kullanıcıların site hareketlerini ve tercihlerini ölçmek amacıyla kullanılır.
  • Oturum Çerezleri (Session Cookies): Bu çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri Çerez, kullanıcı ziyaret ettiği web sayfasını kapattığında veya belli bir süre pasif kaldığında silinir. Web Sitesi’nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir. Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. Web Sitesi; Facebook ve LinkedIn gibi sosyal ağlara bağlantı sağlayan sosyal eklentilerden faydalanmaktadır. Web Sitesi’ni ziyaret ettiğinizde ve bu eklentileri kullandığınızda, Web Sitesi doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcınıza iletilir ve ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ size ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesabınıza ait verilerle birleştirebilir.

Lütfen sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği verilerin kapsamı üzerinde herhangi bir etkimiz ve kontrolümüz olmadığını unutmayın. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, hangi yöntemlerle ve hangi süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için lütfen ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel verilerin işlenmesi politikalarını dikkatlice inceleyin.

 

Web Sitesi / Mobil Uygulamada kullanılan çerezler hakkında bilgilendirme:

 

Çevrimiçi İzleme ve Çerezler. Birçok web sitesi gibi, Hizmetler şu anda tarayıcı başlıklarını “izlemiyor” yanıtını vermiyor. Ancak, bilgisayarınızın sabit sürücüsündeki çerezleri silerek ve tarayıcınızı tüm çerezleri engelleyecek veya bir çerez kaydedilmeden önce sizi uyaracak şekilde ayarlayarak izlemeyi sınırlandırmak için adımlar atabilirsiniz. Çerezleri devre dışı bırakırsanız, Çerezler olmadan düzgün şekilde çalışmayabilecekleri için Hizmetlerden tam olarak yararlanmanız engellenebilir.

 

Analitik. Google Analitiğin bilgilerinizi analitik için kullanmasını engellemek için, buraya tıklayarak Google Analitik Eklenti Tarayıcı Eklentisini yükleyebilirsiniz.

 

Promosyonel e-postalar. Bu Politikada tartışıldığı gibi, geçerli yasalara göre herhangi bir kısıtlamaya tabi olarak, size düzenli olarak promosyon veya bilgilendirme e-postaları gönderebiliriz. E-postadaki aboneliği iptal et seçeneğini tıklatarak bu tür iletişimleri iptal edebilirsiniz. Lütfen, vazgeçme isteklerini işleme koymamızın 10 iş günü sürebileceğini unutmayın. Öneriler veya ilginizi çekebileceğini düşündüğümüz diğer bilgiler hakkında e- posta almaktan vazgeçerseniz, hesabınız veya bizden talep ettiğiniz veya aldığınız hizmetler hakkında size e-posta gönderebiliriz. Bize support@ikarushr.com adresine e-posta göndererek yeniden kaydolabilirsiniz.

 

V. Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Çerezlerin kullanılması Web Sitesi / Mobil Uygulamanın daha iyi hizmet vermekle birlikte eğer dilerseniz çerezlerin kullanılmasını engelleyebilirsiniz. Ancak bu takdirde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Çerezlerin kullanılmasını engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda farklı internet tarayıcıları üzerinden çerezlerin kullanılmasını engellemek için hangi adımların izlenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler yer almaktadır:

 


• Internet Explorer

  1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
  2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçenekleri’ne dokunun veya tıklayın.
  3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar’ın altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.


• Microsoft Edge

  1. Microsoft Edge tarayıcınızın sağ üst köşesinden üç nokta işareti olan bölüme tıklayın ve Ayarlar bölümüne
  2. Karşınıza gelen yeni pencereden Temizlenecek Öğeleri Seç dedikten sonra karşınıza gelen pencereden temizlemek istediğiniz bölümleri seçin.
  3. Burada birçok bölüm bulunmaktadır. İstediğinizi seçerek temizleme işlemine başlayabilirsiniz


• Google Chrome

  1. Bilgisayarınızda Chrome’u açın.
  2. Sağ üstte Diğer Ayarlar’ı tıklayın.
  3. Altta Gelişmiş’i tıklayın.
  4. “Gizlilik ve güvenlik”in altında İçerik ayarları’nı tıklayın.
  5. Çerezler’i tıklayın.
  6. “Tüm çerezler ve site verileri”nin altında Web Sitesi’nin adını arayın.
  7. Sitenin sağındaki Kaldır simgesini tıklayın


• Mozilla Firefox

  1. Firefox Menü düğmesine tıklayın ve Seçenekler’i seçin.
  2. Gizlilik ve Güvenlik panelini seçin ve Geçmiş bölümüne
  3. Firefox ayarını geçmiş için özel ayarları kullansın olarak değiştirin.
  4. Çerezleri göster… düğmesine tıklayın. Çerezler penceresi görünecektir.
  5. Arama: alanına, çerezlerini silmek istediğiniz sitenin adını yazın. Aramanızla eşleşen çerezler görüntülenecektir.
  6. Silmek istediğiniz çerez(ler)i seçip Seçilenleri sil düğmesine tıklayın.
  7. Kapat düğmesine tıklayarak Çerezler penceresini kapatın. Sonra da about:preferences sayfasını kapatın


• Safari

  1. Safari > Tercihler’i seçin.
  2. Gizlilik öğesini tıklayın.
  1. Web Sitesi Verilerini tıklayın.
  2. Bir veya daha fazla web sitesi seçin ve sonra Sil veya Tümünü Sil’e tıklayın.

Diğer ana web tarayıcılarında bu işlemin nasıl yapılacağı hakkında daha fazla bilgiyi; https://www.aboutcookies.org adresinde bulabilirsiniz.

 

Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin geride bıraktığı tüm çerezli üçüncü parti yazılımlar aracılığıyla da silebilirsiniz.

 

VI. Bizimle İletişime Geçin

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek için bizimle aşağıdaki adreste belirtilen iletişim yollarından birini kullanabilirsiniz:

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Ikarus İnsan Kaynakları ve Yazılım Hizmetleri A.Ş. İletişim Linki: http://ikarushr.com/

Adres: Hasanpaşa Mh. Nabizade Sk. No:82/1 Kadıköy / İstanbul