Linkedin yapay zeka tabanlı mülakat simülasyonu aracı ile adaylara verdikleri cevaplar hakkında geri bildirimde bulunacağını duyurdu.

İçerik araştırmacısı “Come Recommended”in araştırma sonuçlarının yüz yüze mülakatlarda görüşmecilerin % 33’ünün ilk 90 saniye içinde birini işe alıp almayacakları kararını verdiğini gösterdiğini belirten yazıda, bu gibi bir çok araştırma sonucu ile Linkedin’in bu aracı tasarladığı görülüyor.
PowerPoint özelliği olan Presenter Coach için geliştirilen teknolojiye başvuran uygulama; adayın konuşma hızı, ton ve dikkati konusunda rehberlik sağlamak için tasarlanmış.
Yeni özellik şu şekilde çalışıyor:
- Linkedin üyesi yanıtlarını kaydedip yüklüyor.
- Saniyeler içinde yanıtlarına ait ayrıntılı bir değerlendirme alıyor.
Kullanılan sözcükler ve sıklıkları, dakika başına sözcükler ve konuşma hızı gibi metriklerin yanı sıra; aracın, ses uyumu (tonlama), küfür ve kültürel ifadeler hakkında da geri bildirim yapabileceği belirtiliyor.
Hatta yapılan örneklemeye göre, konuşmanızın hızını algılayıp ve görüşmecilerin sizi daha iyi anlamalarına yardımcı olabilecek değişiklikler önerdiğini, “ıııı”, “ah, “aslında” veya “temelde” gibi ara verme gereksinimlerinde veya “iş için en iyi adam” gibi cinsiyete dayalı bir tanım yaparsa alternatifler önereceğini vurguluyorlar.
Linkedin Kıdemli Ürün Müdürü Blake Barnes, bu özelliğin en çok sorulan mülakat sorularına verilecek cevapları pratik etmek için etkileşimli bir yol sunduğunu söylüyor.
Mülakat hazırlığı yapmak ve aynı zamanda bağlantılarınızdan da yanıtlarınız hakkında geri bildirim isteme olanağı da sağlayacağı söylenen bu yapay zeka destekli uygulamanın farklı dillere entegrasyonu konusunda şahsen oldukça meraklandım. Sizlerin de yorumları varsa almak isterim 🙂
Linkedin ayrıca işverenlerin görüşme öncesi adaylardan “kişisel yetkinliklerini” belirleme amaçlı kayıt veya yazı göndermesini sağlayan bir uygulama da başlattığını duyurdu. Bu uygulama ile görüşme öncesi işe alım uzmanı adaya 2 soru iletip cevapları almasını sağlayabilecek.
Linkedin, görüşme süreçlerinin büyük çoğunluğunun çevrimiçi olduğu bugünlerde kritik rolleri hızlı bir şekilde doldurmak için işe alım sürecini kolaylaştırmanın önemli olduğunu belirtiyor. Özellikle satış ve iş geliştirme rollerinde önem arz eden kişisel becerilerin bu yolla daha kolay ölçülebileceğini vurguluyor.
Tanıtım yazısı için linke tıklayabilirsiniz!